Dnes začíná upisovací období spořicích státních dluhopisů

odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku
odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku

Vydáno

Dluhopisy je možno upisovat na téměř 1400 pobočkách České pošty, České spořitelny, Československé obchodní banky a Komerční banky.

Pro spořicí státní dluhopisy, vydávané dne 12. 6. 2013, je stanoveno upisovací období (neboli období pro pořízení spořicích státních dluhopisů) na 13. 5. 2013 - 31. 5. 2013. O případném předčasném ukončení upisovacího období bude Ministerstvo financí informovat prostřednictvím těchto internetových stránek.

Rádi bychom upozornili, že nebude-li úhrada ceny pořizovaných dluhopisů připsána na účet distributora do 5 pracovních dnů od data ukončení upisovacího období, resp. data předčasného ukončení upisovacího období, žádost o úpis spořicích státních dluhopisů bude stornována.

V rámci jarní emise spořicích státních dluhopisů je opět umožněno darování spořicích státních dluhopisů zároveň s podáním žádosti o úpis, přičemž nově byly představeny dva nové motivy dárkových certifikátů. Více informací včetně grafické podoby certifikátů naleznete na internetových stránkách spořicích státních dluhopisů v sekci darování www.sporicidluhopisycr.cz/cs/o-dluhopisech/darovani.