Blíží se konec předvánočního 9. upisovacího období Dluhopisu Republiky

odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku
odbor 20 - Řízení státního dluhu a finančního majetku

Vydáno

Předvánoční upisovací období emisí Dluhopisu Republiky končí již 22. 12. 2020. Zájemci o státní dluhopisy mají tak stále dostatek času na jejich pořízení.

Do dluhopisu můžete investovat vy sami nebo jej pořídit svým blízkým a darovat dárkový certifikát Dluhopisu Republiky, který pořídíte na pobočkách smluvních distributorů. Certifikáty jsou doručovány prostřednictvím České pošty na uvedenou doručovací adresu a proto je vhodné s ohledem na blížící se vánoční svátky počítat alespoň s dobou 14 dní od objednání certifikátů do doručení.

Dluhopis Republiky představuje nejbezpečnější konzervativní způsob zhodnocení úspor a stejně tak se může stát i zajímavým a netradičním dárkem pro vaše blízké. Obě nabízené emise Dluhopisu Republiky, tj. reinvestiční a proti-inflační je možné pořídit prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu. Žádost o úpis obou uvedených typů dluhopisů je rovněž možné podat na vybraných pobočkách České spořitelny, a.s. a vybraných pobočkách Československé obchodní banky, a. s.

Cenu pořizovaných státních dluhopisů v aktuálním upisovacím období je v souladu s emisními podmínkami dluhopisu nutné uhradit do 23. 12. 2020, a to přímo na platební účet Ministerstva financí v případě úpisu státních dluhopisů prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu nebo na platební účet distributora, pokud byla Žádost o úpis státních dluhopisů podána prostřednictvím distributora. Nebude-li platba na příslušný účet připsána do výše uvedeného termínu, tj. 23. 12. 2020, Žádost o úpis bude stornována. Dluhopisy budou vydány a připsány na majetkové účty upisovatelů k datu emise, a to 31. 12. 2020.

Informace k následujícímu upisovacímu období Dluhopisu Republiky, které je stanoveno na 23. 12. 2020 – 19. 3. 2021, budou zveřejněny v průběhu prosince.
Podrobné informace k pořízení Dluhopisu Republiky jsou uvedeny v Příručce investora.

Pro případné dotazy je zřízena e-mailová adresa DluhopisRepubliky@mfcr.cz.